Voor 23:30 besteld? Volgende werkdag geleverd!

Hoe maak je nou echt je badkamer schoon?

Een schone badkamer

Het schoonhouden van je badkamer is een belangrijk onderdeel van het behoud van de hygiëne in je huis. Maar hoe maak je je badkamer nu echt goed schoon? Hier zijn enkele tips en trucs om je badkamer grondig te reinigen.

Badkamer schoonmaken

Tip 1: Juiste tools

Zorg ervoor dat je de juiste tools bij de hand hebt. Denk aan een goede toiletborstel, een wc-reiniger, een emmer, een oppervlaktedesinfectiemiddel en een herbruikbare doek of desinfecterende doekjes. Vergeet niet om het waterpeil in de wc te verlagen voordat je de reiniger aanbrengt om het porselein effectief te desinfecteren. Vervang je toiletborstel om de zes maanden voor een optimale hygiëne. Het is ook essentieel dat je de borstel op een handige plek bewaart.

Tip 2: Diep reiniging van de badkamer

Vergeet niet om regelmatig diepe reiniging uit te voeren. Dit moet minstens elke één tot twee weken gebeuren, afhankelijk van hoe vaak de badkamer wordt gebruikt. Voor de tegelvoegen is een mengsel van bleekmiddel en water een goede optie. Gebruik een desinfecterend reinigingsmiddel voor de wasbak, de kraan, de wc-bril, -deksel en -handgreep en reinig de badkuip met een magic eraser. Gebruik een reinigingsmiddel met bleekmiddel om vuil in de voegen van de badkamervloer te verwijderen. Voor het schoonmaken van de ventilator is een sopje van water en zeep aanbevolen.

Tip 3: Extra tips

Ten slotte, enkele tips om de hygiëne te handhaven: sluit de wc-bril voordat je doortrekt, was plastic douchegordijnen en -voeringen in de wasmachine, bewaar tandenborstels en contactlenzen in een medicijnkastje en houd de oppervlakken van de badkamer droog.

Met deze tips en trucs zorg je ervoor dat je badkamer echt grondig en hygiënisch schoon is. Vergeet niet om regelmatig te reinigen en de juiste tools te gebruiken. Zo houd je een gezonde en schone badkamer!